Café Klubånd og Egelund MedborgerCenter inviterer til siddende
koncert med Aarhus Jazz Orchestra og sangerinden Karmen RõivasseppSøndag den 20. september kl. 15 i Egelund hallen.

Fri entré

Hvad er jazz egentlig? Det kan du få svar på, når det 18 mand store Aarhus Jazz Orchestra tager dig med på en fantastisk musikalsk rejse ind i jazzens verden sammen med den prisvindende sangerinde Karmen Rõivassepp.

Om du er nysgerrig nybegynder eller kyndig jazzkender gør ingen forskel – alle er velkomne! Orkestret har fundet det bedste musik frem fra arkivet, og glæder sig til at præsentere en swingende og mangfoldig bigband-koncert med både instrumental- og vokalmusik fra orkestrets lange historie.Efter en lang periode med Covid-19 og fællesskab på afstand er det endelig blevet muligt at samles igen. Mange planer er blevet ændret de seneste måneder – også for Aarhus Jazz Orchestra – for bigbandet skulle i efteråret have været på danmarksturné med den amerikanske stjernesolist Randy Brecker, men på grund af COVID19-situationen måtte koncerterne udskydes til 2021.

Det gav mulighed for, at orkesteret kunne udbyde 4 gratis koncerter til arrangører, som normalt ikke vil have mulighed for at få besøg af et bigband. Eneste krav for at komme i betragtning til en koncert var, at den skulle være med til at understøtte eller opbygge et lokalt fællesskab.

Aarhus Jazz Orchestra fik mere end 25 ansøgninger fra foreninger, privatpersoner og lokale fællesskaber, der alle tilbød at være vært ved en koncert. Café Klubånd ansøgte også om at få én af koncerterne – og det fik vi!Vi er derfor rigtig glade for at kunne invitere alle til gratis koncert med Aarhus Jazz Orchestra og sangerinden Karmen Rõivassepp den 20. september kl. 15.00 i Egelund hallen.

Billetten bestilles på forhånd gennem nemtilmeld på https://borgerboost.nemtilmeld.dk/3

Det er gratis at deltage, men vi opfordrer til at støtte vores MedBorgerCenter projekt. Mobile pay nummer offentliggøres i forbindelse med koncerten. Læs mere om projektet her: http://egelundcenter.dk/?fbclid=IwAR0Qk0b1RLS-eEyiDNxkJql25uY4j0Jd8SpDVv70vPTy_Iz4-Jxiz3CtzSg

Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og der er derfor kun 200 billetter til arrangemenetet. For at styre publikums flowet er der forskellige ankomsttider på billetten.Der kan købes kaffe/te, sodavand, øl og kage mv. til koncerten.HUSK at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer og mød ikke op til arrangementet, hvis du ikke er frisk.

Hvem er Aarhus Jazz Orchestra?Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver, først under navnet “Bred Ymer” og senere som “Klüvers Big Band” – et navn, der vækker genklang hos de fleste danske jazzkendere. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkestret sig fra at være et hobby-bigband, til at være et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene. I 2012 skiftede orkestret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau. Orkestret er nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt.

Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk Requiem. I 2019 vandt orkestret med desuden “JazzDanmark-prisen” for projektet We, Robots – en pris, der hylder årets mest nyskabende koncertoplevelse. Se mindreMusikOnline