Hver søndag formiddag indtager BMI’s yngste fodboldspillere klubbens kunstgræsbane. Når de små fødder trisser rundt på plastikplænen er fokus er på leg, bevægelse – og så også en lille smule fodbold.

 

Tekst: Bob Gisselmann | Foto: Jeanette Kirstine Olsen

BMI er en klub for alle. Alligevel er det nok de færreste, der er klar over, at klubben har et fodboldhold med spillere på blot tre-fire år.

U4-holdet indtager klubbens kunstgræsbane hver søndag formiddag, og her er det ikke halvtliggende vristspark, genpres eller forsvarszoner, der er i fokus. Nej, her handler det motorisk udvikling via leg og bevægelse. Og så handler det om at vænne poderne til at være i et fodboldmiljø.

Michael Olsen er en del af trænerteamet, og han nyder at se, de mange små fodboldspillere få brændt en masse energi af.

– Det er simpelthen så skønt at være en del af. Børnene er fyldt med energi og godt humør, og den glæde smitter i den grad af på os trænere og alle forældrene, siger Michael Olsen, der selv har fireårige Karla med på holdet.

LÆS OGSÅ – Vil dit barn være en del af BMI Fodbold? Kontakt træneren for det pågældende hold – find kontaktinfo her

Mere kaos end orden

Godt 20 purunge spillere er med på holdet, så der er nok at se til, når ungerne bliver sluppet løs på banen hver uge. Og det kræver både overskud, omstillingsparathed og ikke mindst tålmodighed at stå i spidsen for holdet, der udelukkende består af børnehavebørn.

– Jeg husker tydeligt den første træning, hvor det mildest talt var et stort kaos. Man kan have nok så mange fine idéer og planlagte øvelser, men det er nok lettere at holde styr på en pose fyldt med lopper end på de energibomber her, lyder det med et smil fra Michael Olsen.

– Det tog lige et par uger, før vi fandt ud af, hvordan holdet skal gribes an – og hvordan det ikke skal gribes an. Men nu har de efterhånden tillid til os trænere, hvilket er vigtigt for, at de vil høre efter. Og så kender de gradvis flere af øvelserne, så vi oplever forbedring fra uge til uge, fortsætter han.

Det er simpelthen så skønt at være en del af. Børnene er fyldt med energi og godt humør, og den glæde smitter i den grad af på os trænere og alle forældrene. Michael Olsen, træner og far

Kvalitetstid med børnene

På holdet optræder drenge og piger på lige vilkår, hvor især øvelsen med at ”vælte køer” er et kæmpe hit blandt de små fodboldspillere. Her får mor, far og bedsteforældrene sved på panden, da de er ofrene i den krævende øvelse.

I det hele taget er forældrenes indlevelse og opbakning et meget vigtigt parameter for, at spillerne og trænerteamet får nogle gode oplevelser på fodboldbanen.

– Forældrene er stort set med i alle øvelserne, så deres opbakning er uvurderlig. For dem er det jo også en fremragende måde at være sammen med sit barn på. De får lov at lege sammen på en helt unik måde, siger Michael Olsen og tilføjer:

– Det er krævende at stå i spidsen for så mange livlige børn, men når de giver en high-five og et smil, eller når forældrene siger ”tak for en fed træning, så er det absolut det hele værd, slutter han.

Kontakt Bob Gisselmann på 27 82 65 68 eller bobg@dbujylland.dk, hvis dit barn gerne vil med.