BMI Svømmere indtog velkendt svømmebassin i weekenden, da de var med til DGI Østjyllands julestævne, der blev afholdt i Egelund Svømmehal. En dag med masser af oplevelser.

Det vrimlede med svømmere allerede fra morgenstunden, da dørene ind til Egelund Svømmehal blev åbnet tidligt søndag den 3. december. Det var første søndag i advent og over højttalerne spillede kendte julehits, alt imens bassinet stille og roligt fyldtes med børn og unge i alle aldre. Hele 260 svømmere fra hele Østjylland var tilmeldt. Det største svømmestævne i DGI Østjyllands historie, og spændte var alle på om Egelund Svømmehal kunne klare det.

Debutant mærkede følelsen af succes og fik lyst til mere

Der var spænding at spore hos BMIs delegation af svømmere, der trods hjemmebanefordelen alligevel var påvirket af de mange tilskuere omkring bassinet. Heldigvis var der en god blanding af både unge og gamle svømmere, samt trænere og forældre der var på dupperne. Det bidrog til en god ro inden løbene, så der kunne fokuseres 100% på at levere et godt resultat.

En der mærkede det var Victor Hededal, der til dagligt svømmer på T2. I søndags deltog han ved sit første svømmestævne, hvor han både svømmede 50 m fri og 50 m brystsvømning.

”Det føltes virkelig dejligt at svømme til stævnet. Efter at være hoppet i bassinet, var det ligesom nervøsiteten og presset forsvandt. Jeg kunne derfor gøre mit aller bedste,” lyder det fra 12-årige Victor.

Det bedste ved stævnet kom dog først efter at have svømmet. Det gjorde indtryk på den unge debutant

”Efter at være kommet op af vandet fik jeg masser af ros for at have gjort det godt. Det varmede virkelig, og gav en lyst til at prøve igen,” lyder det fra en glad Victor, der tilføjer ”Nu ser jeg frem til næste stævne. Det skal nok også blive sjovt”.

Og der bliver plads til endnu mere sjov, når BMI Svømning deltager ved Landsdelsmesterskaberne i Harlev lørdag den 13. januar.

Stor drøm blev opfyldt for Sofie

Blandt BMI Svømnings stævnedeltagere var også Sofie Egholm Kristiansen, derudover at svømme på T2 også er medarbejder i klubben. Ved søndagens stævne stillede hun op, men en unik mulighed blev alligevel ret overraskende dagens højdepunkt for hende.

”Jeg har altid drømt om at få lov at hjælpe til ved en præmieoverrækkelse. Da de pludselig manglede en til at håndtere sølvmedaljerne, så jeg pludselig muligheden for at leve den drøm ud i livet,” lyder det fra Sofie, der fik blandt mange fik æren af at overrække en medalje til vores egen Anton Harrits-Nielsen.

Sofie vil fortsat gerne svømme med ved kommende stævner, hvor hendes plan er at få en endnu bedre svømmeteknik. Men med hensyn til karrieren foran podiet, ved hun dog også godt, hvad hun skal arbejde videre med.

”Det var faktisk svært at få medaljerne om halsen på nogle svømmere, fordi de var meget højere end jeg. Det må jeg finde en måde at håndtere på, og ellers må de bukke sig lidt ekstra,” lyder det fra en smilende Sofie.

BMI Svømning glæder sig til at være med til flere stævner, og takker for den store opbakning på dagen, hvor humøret var højt.