Svømmere i alle aldre udfoldede sig i Egelund Svømmehal, da lokalområdet var inviteret til svøm-langt arrangement. Det førte masser af gode oplevelser med sig.

Se billeder fra dagen

Der var store forventninger og masser af spænding inden Den Store Svømmedag 2018 gik i gang. Efter sidste års klubrekord på hele 89,300 km håbede alle på at gentage succesen, hvilket også hurtigt syntes muligt i Egelund Svømmehals bassin. Da konkurrencen åbnede kl. 10.00 spredte svømmere i alle aldre sig hurtigt på de 6 baner, hvorefter de fremmødte banetællere fik travlt med at tælle baner. Hver en meter skulle nemlig dokumenteres, så både klubrekorden og mulige personlige rekorder kunne slås.

En dag med plads til alle

BMI Svømnings interesse i Den Store Svømmedag bunder i lysten til at have det sjovt i bassinet. Og netop til Den Store Svømmedag er det netop muligt både at svømme langt og at gøre det sammen med familie og venner. Svømmere i alle aldre og i alle former mødte op i svømmehallen, og den gode stemning gjorde, at alle lige tog et par baner eller ti mere, end de havde regnet med. Også flere af vores svømmeinstruktører havde en god dag i bassinet, hvor det ikke kun handlede om at give BMI Svømnings medlemmer gode oplevelser.

En af klubbens egne instruktører, Stina Særkjær, havde inviteret nogle af sine veninder med i bassinet, og det gjorde indtryk på dem.
”Det var fedt at mærke det fællesskab og sammenhold, som har i BMI Svømning. Der var store smil fra alle, og det smittede i den grad af”, lyder det fra Nanna, der startede dagen ud som banetæller.

Hun kunne dog ikke helt holde sig fra bassinet, og det var der en særlig grund til.
”En del af fællesskabet handlede også om et fælles mål; vi skulle jo slå rekorden. Jeg endte derfor med selv at svømme 3,5 km,” fortsætter hun og tilføjer med et grin ”Uden dem var vi jo ikke kommet over de 100 km, så det føles godt”.

40 års fødselsdag blev markeret ved 40 km’s fejring

Den Store Svømmedag var i år i en helt særlig udgave. Det foregik nemlig i uge 40, i vores 40. svømmesæson. Derfor var der fest og fejring på bane 3, da en ung og glad svømmer satte hånden på muren og fik det samlede antal meter til at krydse 40 km.
”Jeg var meget overrasket over at være den, som fik det til at krydse 40 km. Jeg vinder aldrig noget, men nu glæder jeg mig til at bruge mit gavekort til Café Klubånd,” fortæller Sofia Sandberg på 10 år.

Selvom hendes bedrift resulterede i en præmie, var det dog noget andet, der stod tilbage som det bedste ved dagen:
”Det var superfedt, at man bare kunne svømme så langt man havde lyst til, men samtidig også hygge sig med veninderne,” uddyber Sofia, der næste år gerne vil prøve kræfter med at svømme hele 4 km, hvis kræfterne holder til det.

Engdalgårdsvej satte præg på det samlede resultat

Da dagen var slut, og de sidste meter skulle tælles op, kunne BMI Svømning prale af at have slået deres rekord fra sidste år. Med 102,400 km var der stor jubel og glæde blandt de tilbageværende svømmere, og samtidig stor begejstring på de sociale medier.

En del af indsatsen kan dog tilskrives én vej i Beder. Engdalgårdsvej kunne nemlig prale af at have stået for hele 16 af de samlede 102 km. En bedrift, der vidnede om, at Den Store Svømmedag i den grad var i stand til at samle folk på kryds og tværs. Herunder også Lauge Harrits-Nielsen, der var afsted med sin mor og søskende.

”Det længste, jeg havde svømmet før, var 100 meter, og så svømmede jeg 3550 meter til Den Store Svømmedag”, fortæller Lauge på 8 år, der går til svømning hver mandag eftermiddag i BMI Svømning.
”Det var fedt at prøve at svømme så langt, man kunne”, fortæller Lauge, som hoppede i vandet kl. 10.00 og stod op af vandet 2 minutter før den efterfølgende reception startede i caféen. Han skulle have det sidste med. Og han fortsætter; ”det var sjovt, at der bare sådan var helt åbent for svømning”.

Se billeder fra dagen