Mere end 32 svømmere var i slutningen af marts samlet til BMI Svømnings klubmesterskab 2017. En begivenhedsrig dag, hvor der blev plads til både leg, hygge og hård konkurrence i bassinet.

Bassinet i Egelund Svømmehal summede af liv og svømmere i alle aldre, da opvarmningen til dette års klubmesterskab var gået i gang. De sidste detaljer skulle finpudses og flere udnyttede også muligheden for, at teste deres kræfter af, så de var helt klar til dagens forskellige løb. Omkring bassinet sad spændte familiemedlemmer, venner og andre interesserede, der så frem til at mærke energien folde sig ud ved stævnestart. Efter et meget målrettet stævnearbejde i denne sæson, var interessen og fascinationen af klubmesterskabet nemlig på sit højeste, og det sås tydeligt i dagens præstationer.

Klubmesterskabet er et stævne for alle

For nogen var dette års klubmesterskab et af de første stævner, som de deltog i. En gang skal være den første, men det ukendte kan til tider være skræmmende. Derfor er BMI Svømnings klubmesterskab et godt sted at starte, da alle kan være med. Der var professionelt startersystem, tidtagere og dommere rundt om til stede rundt om bassinet, men de havde alle et mål i sigte: at alle skulle have det sjovt. Der var god tid før hver start og kom man til at lave en tyvstart, så fik man selvfølgelig lov at prøve igen.

Det havde en god effekt på de mange deltagere, der alle gik smilene om bag skamlen, og heldigvis havde smil på igen, da de kom op af bassinet efter deres løb. De fleste af dem pustede godt nok lidt mere, end da de stod bag skamlen. Bag de tunge vejrtrækninger, var der dog masser af glæde at spore. Ikke mindst fordi der i svømmehallen var masser af tilskuere, som alle var med til at gøre dagens stævne til noget helt særligt. Masser af støtte, flot hepning og en generel fascination om det der skete i bassinet, medvirkede til at de mange svømmere havde de perfekte rammer til rådighed.

For andet år i træk, var BMI Svømnings ”voksne svømmere” også med ved klubmesterskabet. I år var det Anders og Robert fra ”Svømmetræning for voksne”, der gav hinanden konkurrence i en flot duel. Det vakte opmærksomhed hos både unge og gamle. Klubmesterskabet er nemlig ikke kun for vores børne- og ungdomshold, og forhåbentlig vil endnu flere være med næste år, når Anders og Robert stiller op igen.

Holdånden sprudlede takket være flotte holdkapløb

Svømning er i mange tilfælde sportsgren, hvor man dyster mod andre alene, men der er dog undtagelser. En af dem er der de populære ”holdkapper”, der i bund og grund er en svømmestafet. I år var det muligt at samle flere holdkaphold, der alle sitrede for at komme i og kæmpe sammen. Det skabte en helt igennem mageløs stemning i og omkring bassinet, da det gik løs og både svømmere og tilskuere heppede for fuld styrke. Pludselig var der nogen at juble med, og da præmieskamlen blev indtaget senere, var der brede smil over hele linjen. Holdkapper er et tiltag der forhåbentlig kan udvikle sig år for år, så vi kan få endnu flere deltagere fremover.