Der var lagt op til masser af hygge, sjov og gode øjeblikke, da et højt elsket arrangement i BMI Svømning kom retur efter et par års tvungen pause. Deltagerne fik det hele – og mere til:-)

Det begyndte allerede at summe tidligt fredag eftermiddag. Frivillige medarbejdere fra BMI Svømning havde kastet sig over opsætningen af telte, og dermed blev det tydeligt, at BMI Svømnings Sleepover igen kunne afvikles. Forude ventede ankomsten af 24 glade svømmere, som kunne se frem til et veltilrettelagt program i løbet af aftenen, natten og den tidlige morgen.

Sammenholdet sprudlede fra første minut

Det var skønt, da det væltede ind med alle de svømmere, der skulle være med til Sleepover, og også forældrene kom med godt humør og var klar til at hjælpe svømmerne med at få slået de sidste telte op og redt senge i teltene. Så var det tid til at sige farvel til forældrene, så programmet for Sleepover kunne starte, og alle BMI Svømnings medarbejdere stod klar til at tage godt imod alle svømmerne.

Det hele blev skudt i gang med en introduktionsleg, der fik sat gang i bevægelserne. Alle kunne være med, og med en smuk gnist i øjet viste holdånden sig, da vinderne af legen blev hyldet med muntre og kærlige tilråb.

På tur omkring Egelund

Opdelt i hold blev svømmerne sendt rundt på forskellige poster. Alt fra at bygge legofigurer ud fra hukommelsen til at samle puslespil var på programmet i aftenens stjerneløb, samtidig med at svømmerne også skulle læse et kort med stjerneløbets rute. Alle grupper klarede det virkelig godt, og flere af BMI Svømnings medarbejdere fortæller om, hvor godt og konstruktivt svømmerne fik løst opgaverne i de forskellige hold.

“Læring og leg. Arbejde og sjov. Mange ville nok se disse begreber som antonymer, og i mange situationer ville dette nok også være realiteten, men på Sleepover i år gjorde vi op med disse tankegange. Vi parrede sjov med arbejde, og medhjælpere og instruktører så vel som deltagere virkede tilfredse, glade og engagerede i med, for og i opgaverne,” fortæller en af de mange frivillige, Anton.

Efter en times tid med gang i den, var der dog en helt særlig næste aktivitet, som alle så frem til. Og hvor deltagerne i høj grad var på hjemmebane.

Liv, plask og glade dage

Der går sjældent lang tid fra ankomsten til svømmehallen, før det plasker af liv i bassinet. Sleepovers obligatoriske fredagssvømmetur var ingen undtagelse. Bassinet lignede sig selv, men havde i dagens anledning fået tilføjet forskellige remedier. Det bragte lidt ekstra energi ind i aktiviteterne, og humøret var højt – også hos medarbejderne rundt om på bassinkanten.

“Det var sjovt, at der var så meget forskelligt legetøj i bassinet, og det var også ret fedt, at der var så mange svømmetrænere i vandet sammen med os – og også, at vi kunne skubbe dem i vandet,” fortæller én af deltagerne, Eske på 8 år.

Fint besøg fra Tyskland

Blandt medarbejderne ved dette års Sleepover var Sofie at finde. Hun er på ingen måde et ukendt ansigt i klubben, men det sidste års tid har hun arbejdet i Tyskland og har derfor ikke været meget i svømmehallen.

Men årets Sleepover ville hun ikke misse. Så hun tog den noget længere rejse fra Tyskland til BMI Svømning Sleepover.

“De tidligere år, jeg har været med, har det været så hyggeligt sammen med alle de glade svømmere og medarbejdere. Det, at man kan være med til, at nogle svømmere får en uforglemmelig oplevelse, betyder rigtig meget. Selvom min rejse til Danmark blev forsinket med 6 timer, var det helt sikkert hele turen værd,” fortæller en oplevelsesfyldt Sofie.

Både svømmere og kollegaer var rigtig glade for, at Sofie igen kunne slå sine folder i og omkring svømmehallen.

Og så kom regnen…

Meget symbolsk begyndte det at dryppe udenfor, alt imens svømmerne plaskede rundt indenfor. Det gjorde dog ikke det store ved humøret og snobrødsbagningen blev i år udført under lidt mere våde forhold end sædvanligt.

“Det var rigtig fint, også selvom det dryppede” forklarer Ellie på 9 år.

Med hjælp fra nær og fjern fik vi fremskaffet flere paraplyer, hvilket var en tiltrængt tilføjelse. Det betød også, at både snobrød og skumfiduser kunne nydes i delvist tørvejr. Her skal lyde en kæmpe tak til Super Brugsen i Beder, der bidrog med både skumfiduser og tilbehør til snobrødene. 

Stille nat og flot morgen

Søvn var, hvad mange havde brug for. Det betød, at der henover aftenen blev fyldt op i teltene og hygget igennem. Det kunne regnen ikke sætte en stopper for, og selvom den fortsatte mere eller mindre hele natten, var der stadigvæk masser af smil fra morgenstunden.

“Det var første gang, jeg sov i telt. Det gjorde det rigtig spændende. Selvom mine sko var våde om morgenen, gjorde det ikke noget. Vi skulle jo alligevel hjem senere på morgenen,” fortæller en glad Ellie.

Efter en frisk og opkvikkende svømmetur ventede en lille brødsnack doneret af Beder Bageri, som stillede den lille sult inden forældre og søskende mødte op til fælles morgenmad. Minsandten om ikke også solen kiggede forbi kortvarigt.