Siden slutningen af september har saunaerne tilknyttet Egelund Svømmehal været slukkede. Den ærgerlige melding er, at Aarhus Kommune har besluttet at holde dem slukkede på ubestemt tid.

Vi har været i dialog med Aarhus Kommune, men de oplyser at lige nu ingen planer har om at tænde saunaerne igen. Samtidig oplyser de også, at de endnu ikke ved om det vil kunne komme på tale i fremtiden. Dette undersøges fortsat.

Hvorfor tændes saunaerne ikke i Egelund Svømmehal?

Egelund Svømmehal ejes og drives af Aarhus Kommune.

Tilbage i slutningen af efteråret blev slukningen af saunaerne en del af Aarhus Kommunes forslag til et sparekatalog for deres budget i 2023-2026.

Spareforslaget blev desværre vedtaget, og det er derfor saunaerne fortsat er slukkede i Egelund Svømmehal.

BMI Svømning deltog i debatten med et høringssvar angående dette spareforslag. I kan læse det i nedenstående link:

Hvorfor er saunaerne nogle steder blevet tændt?

Aarhus Kommune har besluttet at slukke for saunaerne når os foreninger bruger de kommunale svømmehaller, men valgt at holde saunaerne tændt når Aarhus Kommune selv afvikler svømmehold eller “Offentlig Svømning”. Det påvirker bl.a. os i BMI Svømning, men f.eks. også andre klubber i Aarhus Kommune, der benytter sig af en en kommunal svømmehal.

Vi ønsker mest af alt, at saunaerne bliver tændt igen

Vi, i BMI Svømning, er noget fortørnede over denne beslutning og hvordan foreningslivet overhovedet ikke tilgodeses i dette spareforslag. Som det er nu, er der dog ikke mere vi kan gøre. Der har været en længere dialog for at undersøge om saunaerne på den ene eller anden måde kunne tændes igen, men det har desværre ikke været muligt.

Her i klubben følger vi naturligvis udviklingen og processen tæt. Hvis Aarhus Kommune åbner op for en model, hvor saunaerne kan tændes igen, er det noget vi straks vil undersøge nærmere.