Projekt ”Kom og Vær med”

Formålet med projektet ”Kom og vær med”, som er støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, er at få flere voksne og seniorer til at opleve glæden ved bevægelse og dermed knytte bånd til andre i idrættens fællesskab omkring BMI og den frivillige Cafe Klubånd i Egelund.

BMI´s hovedbestyrelse vil i projektperiodens 2 år og fremover gerne sætte fokus på voksne og senioridrætten, da demografien viser, at vi får flere og flere ældre og at vi ved at der står voksne udenfor vores idrætsfællesskab, som vi gerne vil inviteres indenfor. Vi tror, at vi kan nå flere voksne og seniorer, hvis alle vores idrætter og afdelinger er mere åbne, rummelige og klædt på til ”inklusionsopgaven”, for så kan den enkelte borger vælge lige præcis den idræt, der passer bedst til dem.

Målgruppe for aktiviteterne

”Kom og vær med” gælder alle voksne og seniorer med særlig opmærksomhed på følgende:

 1. Voksne 30+ og seniorer, der ikke før har været medlem af forening
 2. Voksne 30+ og seniorer, der er inaktive, men som har brug for hjælp til at komme afsted…
 3. Voksne 30+ uden for arbejdsområdet og seniorer, der har dagtimerne til rådighed
 4. Færdig-genoptrænede og færdig-rehabiliterede voksne 30+ og seniorer, fx indenfor hjerteområdet, kræftområdet, ortopædkirurgiske område og KOL.

Af konkrete handlinger vil vi gerne:

 • Udarbejde en partner- og samarbejdsaftale med Sundhed og Omsorg omkring målgruppe og en brobygning efter endt genoptræning og rehabilitering m.m.
 • Synliggøre vores allerede eksisterende tilbud på vores hjemmeside og andre sociale medier
 • Klæde de enkelte afdelinger på til at tage imod nye deltagere og medlemmer gennem kurset ”Den gode velkomst” og viden om målgruppen på tværs af de enkelte afdelinger i BMI
 • Nedsætte en tovholdergruppe med repræsentanter fra alle afdelinger med en frivillig projektkoordinator for bordenden
 • Afholde workshops og kursus i Cafe Klubånd med henblik på erfaringsudveksling, efteruddannelse, inspiration og kompetenceudvikling
 • Afholde rekrutteringsmøde i Cafe Klubånd, for at rekruttere flere frivillige voksne og seniorer til BMI og Cafe Klubånd
 • Opstart af evt. nye aktiviteter såsom ”Naturtræning”, ”Formiddagssvømning og aquafit”, ”Løbeskole for begyndere” m.fl.