Ny satsning fra BMI Svømning viste sig at være et kæmpe hit hos de deltagende svømmere. For mange blev det et trinbræt på vejen mod nye spændende eventyr.

Tilmeld dig nyt Åbent Vand forløb med start 29. maj 2022

Det var lidt nyt det hele, da 12 nysgerrige svømmere mødte op i Egelund Svømmehal første gang i starten af august. Forude ventede et skarpskåret svømmeforløb, der var tilrettelagt til begyndere, og som skulle gøre deltagerne klar til at svømme ikke bare i svømmebassinet, men også i havet – i Aarhusbugten.

Det stadig voksende “Open Water” koncept er nemlig noget, som BMI Svømning har taget til sig, og denne gang blev det besluttet, at en helt ny målgruppe, der ikke tidligere har svømmet crawl i hverken svømmebassin eller i havet, skulle have fornøjelsen at af opleve glæden ved at kunne svømme i åbent vand – og det skulle vise sig, at det endda også blev i al slags vejr.

Unik mulighed for at tage det vigtige skridt

Open Water kræver den rette begyndelse, og det var netop det, som vi i BMI Svømning havde sat os for at give vores nye svømmere. Én af dem, der besluttede at hoppe med BMI Svømning i havet, var Anne på 51 år. Der var noget, der særligt fangede hendes interesse, da hun læste om holdet.

“Det var jo netop det “hvalpekursus” jeg havde brug for”, fortæller Anne.

“Jeg havde længe gået med tanken om at svømme i havet i en våddragt, men kunne jo knap nok svømme crawl og trække vejret både til højre og venstre side”, fortsætter hun.

BMI Svømnings Open Water for begyndere er bygget op, så de nye svømmere begynder forløbet med 3 indendørs-træninger i svømmehallen, så svømmeteknik og vandfortroligheden kan opbygges, inden træningen de næste 5 uger flyttes til det åbne hav i Aarhusbugten.

Kæmpepræstation ved første havtræning

Tilmeld dig nyt Åbent Vand forløb med start 29. maj 2022

En del af trænerstaben på dette forløb bestod af Robert C. Thomsen, der udover at være en garvet Open Water svømmer også er medlem af BMI Svømnings bestyrelse. Robert er initiativtager til Open Water for begyndere, og da de nye svømmere kastede sig i havet første gang, var det en glad initiativtager og træner, der stod på stranden.

“Jeg var kommet i god tid og observerede både stiv kuling fra øst, 1,5m. høje bølger, og meget grumset vand. Nogle svømmere tøvede naturligvis med at kaste sig ud i netop den cocktail, men de hyggede sig gevaldigt i ‘rutschebanen’,” fortæller han.

Det kan være lidt af en mundfuld med sådanne forhold til første bekendtskab med det åbne hav. Ikke desto mindre var det Robert, der stod måbende tilbage halvvejs inde i træningen:

“Grundet de ekstreme forhold tilbød vi, at de kunne stoppe tidligere, end det egentlig var planen. Men næh nej! De tog gladeligt 20 minutter mere og kom derefter tilbage til stranden i strålende humør – og vist også lidt stolte”, fortæller Robert.

Første skridt på vejen er taget

For mange var det både første bekendtskab med banesvømning og Open Water, men det har tændt en gnist. Der er lyst til mere, og det har på mange måder været en flot holdpræstation, hvor de sammen har udviklet sig i løbet af de 8 uger.

“Vi var nok alle spændt på det åbne hav. På en eller anden måde kom der også hurtigt lidt holdånd over det” fortæller Steen, som for alvor blev fanget da forløbet gik ind i sin sidste fase

“Forventningerne blev i den grad indfriet på første dagen med åbent hav, hvor der var god vind fra nordøst. De efterfølgende gange var vandet lidt roligere og det var en forløsning at svømme mens man samtidig kiggede på krabber og sandbund. Oplevelsen af at svømme i havvand kan bare ikke sammenlignes med en svømmehal” fortsætter han glad og klar på mere.

Den fascination er noget, der glæder Robert og de to andre trænere, Emil og Lauge, som ser stort potentiale i netop denne gruppe af svømmere.

“Med sådan en skøn flok glade, engagerede og lærenemme begyndersvømmere, er det en stor fornøjelse at stå for et forløb som dette. Vi er klar til at følge op med lignende intensive træningsforløb, og vi har netop oprettet en onlinegruppe, hvor deltagerne kan holde kontakten”, fortæller han.

Hold øje på vores hjemmeside, Facebook og her i Fællesbladet. Vi er slet ikke færdige med Open Water-forløb, akkurat ligesom de modige og dygtige deltagere også er klar til at springe tilbage i bølgen blå, når foråret igen varmer det største svømmebassin op.