En tur på Danmarks største ”aqua-konference” var udbytterigt for BMI Svømnings instruktører. Det kan vores mange medlemmer nu nyde godt af, i form af endnu bedre og sjovere svømmeundervisning.

Selvom de skulle rigtig tidligt op, og havde givet den gas ved Halloween dagen før, var der store forventninger da 4 af vores instruktører kørte til Esbjerg en tidlig lørdag morgen. Her skulle de mødes med 400 andre svømmeinteresserede ved konferencen DGI Aqua Inspiration. Alt dette var blevet muligt, fordi BMI’s Hovedfond havde været gavmilde og støttet turen derned. Noget vi gerne vil sige mange tak for.

”Svømning har altid fyldt meget i mit liv, så jeg havde store forventninger til at bruge en hel weekend på det. Og så er det generelt bare sjovt at opleve noget nyt, ikke mindst når det er sammen med ens gode kollegaer og venner,” lyder det fra Frederik Iburg.

Selvvalgte forløb var et stort hit

Alle vores instruktører havde tilmeldt sig forskellige workshops, og kunne på den måde selv designe hvad deres weekend skulle indeholde. Dermed kunne man gå efter lige det, som man fandt mest spændende.

”Jeg modtog undervisning i crawl og butterfly af den islandske tidligere EM medaljevinder Örn Arnarsson, hvilket var en stor oplevelse. Selvom det faktisk var rigtig hårdt, fik jeg en masse gode metoder, så jeg kan gøre det endnu bedre, når jeg underviser på vores svømmehold,” fortæller Rasmus Kaavé.

Udover Frederik går rigtig meget op i både klassisk svømning og aquafitness, havde han også et andet fokusområde, som han gerne ville bearbejde i Esbjerg.

”Fik en virkelig god oplevelse med en workshop om selvtillid og selvværd. Det gav en god indsigt i, hvordan vi som trænere kan være med til at styrke vores svømmer så vi ikke bare får gode svømmere men også gode mennesker”.

Det skal også være hyggeligt at lære nyt

Henover dagen var der fuld fart på, og alle vores instruktører kom forbi flere forskellige workshops. Selvom hovederne blev fyldte med nye metoder og svømmeteknikker, var der stadig overskud til at nyde det at være afsted.

”Det var rigtig fedt at mærke den faglige entusiasme der kunne mærkes hele weekend. Det gav anledning til mange gode samtaler med folk fra de andre klubber, som gav et godt billede af hvordan de gjorde og hvorfor. På den måde fik jeg bare en helt masse viden, som jeg nok ellers var gået glip af,” fortæller Frederik Iburg.

At være i svømmehallen er en ting, men weekenden bød også på masser af hygge med de andre fra klubben. Og efter en dag med masser af avancerede øvelser, var det en overraskende simpel aktivitet der blev et hit om aftenen

”Vi hyggede os meget med at spille brætspil. Selvom jeg ikke vandt hver gang, var det super dejligt at slappe af med. Det gav mig også lige lidt ekstra energi, så jeg kunne samle op på de mange nye indtryk,” lyder det meget positivt fra Rasmus Kaavé.