Sølystskolen i Egå lagde rammerne til en spændende weekend for en gruppe af BMI Svømnings unge medarbejdere. Sammen med andre klubber deltog de nemlig i et af DGI’s hjælpetræner-kurser, som har givet dem en masse med hjem, de kan bruge i deres arbejde.

Hver uge befolkes Egelund Svømmehal af folk i blå trøjer. Mange aldersgrupper er repræsenteret, og her i weekenden var nogle af de yngre ude og få ny inspiration. Det er til gavn for dem selv, men bestemt også for de mange medlemmer, der hver uge nyder godt af deres undervisning.

”Jeg forventede at jeg ville lære en masse omkring, hvordan jeg bedst muligt lærer mine svømmere at svømme. Vi lærte også omkring kropssprog og kommunikation som jeg selv synes er vigtigt. Det vil jeg helt klart bruge når jeg skal fremover skal undervise.,” lyder det fra hjælpetræner Freja på 14 år.

Hun har arbejdet som hjælpetræner siden december måned, hvor hun sammen med instruktøren Mikkel har skabt en masse gode oplevelser for svømmerne. På kurset blev hun dog også klogere på, hvordan kunnen i andet en svømmeteknik, har stor betydning for det at lære andre at svømme.

”En stor del af det ugentlige arbejde handler også om, hvordan Mikkel og jeg bedst muligt kan hjælpe hinanden. Hvis hun lige hjælper svømmerne, er det fedt bare at kunne tage over med en leg eller øvelse, så undervisningen fortsætter,” tilføjer Freja.

Udvikling sker i fællesskab

Et af DGI kursets andre BMI-deltagere var Sofie, der de seneste par sæsoner har været en fast bestanddel af BMI Svømning. Hun havde en helt klar til forventning til weekenden, som håbede på at få indfriet.

”Jeg så frem til at kunne få mere erfaring, der kunne dygtiggøre mig som hjælpetræner. Den personlige udvikling var helt sikkert et stort fokus,” lyder det fra Sofie på 15 år.

Hun fik heldigvis det hele indfriet, men også mere til. Og det satte tanker i gang.

”Weekenden gav mig en masse viden om svømmeundervisning, men jeg lærte også meget om mine kollegaer. De hyggelige stunder under kurset gav os viden om hinanden, så vi sammen kunne udvikle os,” fortæller Sofie med stor entusiasme.

Udover at deltage på kurset sammen, havde BMI Svømnings hjælpetrænere også planlagt fælles overnatning. Ligesom weekendens faglige indhold, blev den del af oplevelsen også en stor succes.